Мястото на общопрактикуващите лекари при лечението на ГИСТ

 

Неслучайно, въпреки официалното наименование „Общопрактикуващ лекар”, в ежедневието ние го наричаме „личен лекар” или „семеен лекар”. В повечето случаи той се грижи както за нашето, така и за здравето на децата и родителите ни. Личният лекар е първото стъпало в здравна система. Това е специалистът по обща медицина, който е най добре запознат с цялостното ни здравословно състояние. При него отиваме за всяко неразположение, той проследява развитието на всяко наше заболяване и най-лесно би могъл да разпознае някои нехарактерни за общото ни състояние симптоми и да предприеме необходимото за поставяне на правилна диагноза.

Трябва да знаете, че по всяка вероятност вашият семеен лекар не е и чувал за ГИСТ. Това е съвсем нормално – ГИСТ е рядко заболяване и дори един онколог може през цялата си практика да не се сблъска с болестта. Затова ние също трябва да проявим отговорност към здравето си като потърсим своевременно съвет и помощ.

Трябва да знаете също така, че семейните лекари не лекуват злокачествени заболявания, но те могат да са ви от полза както преди поставянето на диагнозата, така и след това.

Семейният лекар преди поставяне на диагнозата
Семейният лекар след поставяне на диагнозатаНаучете повече за това как ще ви помогне личния лекар….
Прочетете за различните видове изследвания при диагностика на ГИСТ…
Какви въпроси да задам на хирурга си?
Научете повече за страничните реакции от оперативното лечение…
Наредба за медицинската експертиза
Научете повече за правата си на здравноосигурен пациент….
Прочетете повече за самата операция и престоят ви в болницата…

 
This template downloaded form free website templates